SLW: gyenge részvény shortja

Újabb példa egyik kedvence stratégiámra, amit még David Shine-tól tanultam. Ennek a stratégiának az a lényege, hogy ha esik egy részvény és előtte nem shortoltuk (tehát nem ülünk a pozícióban), akkor a legmegfelelőbb pillanat a beszállóra, hogy megvárjuk, míg felpattan és utána shortoljuk, amikor újra elindul lefelé. Az alábbi grafikonon látható a daytradem a Silver Wheaton Corp. (SLW) papíron és alatta a daytrade leírása:

A nyitás pillanataiban bekövetkezett esés megadta a részvény alaphangulatát. Ezzel jelezte, hogy ez egy gyenge részvény. Már csak a megfelelő pillanatra vártam, hogy shortolhassam. Megvártam amíg korrigál felfele és lecsaptam rá $36.93-n, miután a $37.04-es előző csúcsot nem tudta áttörni, viszont a felfele trendvonalat átszúrta lefelé. Az irány jó volt, a céláram pedig az előző low, ebben az esetben ez $36.42. Nem is volt sok tartalék ebben a mozgásban, a részvény $33.26-ig ment csak le, majd visszafordult. Sajnos, mostanában viszonylag kevés a “lendület” a piacban, úgy tűnik, mindenki inkább beiglit süt (készül a Karácsonyra), és kevesen vannak a piacon.

A részvény nagyon szabályosan mozgott és kitűnő példája a gyenge részvénnyel való kereskedésnek.

Ingyenes előadásainkon és a Közös Kereskedési Napon is meg lehet ismerni ezeket a módszereket.

A bejegyzés közzétéve: 2010.12.16. @ 23:40. Kategória: Hogyan tőzsdézem, Konkrét tradek with tags , , , , , , . Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírforráson keresztül. Hozzászólhatsz, vagy trackback a saját oldaladról.
Szólj hozzá


  • Szoldán Péter vagyok és 2003 óta főállású tőzsde daytrader az amerikai tőzsdén. A blogon az amerikai tőzsdéről, a daytraderekről és sok minden másról olvashat.