Nyereséges élő kereskedés az ingyenes előadáson

Csütörtökön ismét ingyenes előadást tartottunk, és a bevezetés, valamint egyik stratégiám vázlatos ismertetése után belenéztünk a piacba. Elég csendes volt, de két short pozíciót így is sikerült találni, amit érdemes volt felvenni. Sajnos, mivel a piac nagyon lassan mozgott, ezért az előadást be kellett fejezni, mielőtt a pozíciók érdemlegesen elmozdultak volna bármerre. Mire kiderült, hogy mind a kettőn nyertem, addigra már nem volt mindenki ott a teremben. Ezért most okulásul, és hiúságból 🙂 közzéteszem mind a kettőt, előbb a képet, alatta a leírást. Ha szeretnéd részleteiben is kitanulni a daytrade szakmai trükkjeit és begyakorolni, akkor vagy három hónapos programunkban vegyél részt vagy próbáld ki a Daytrader Képzésünket!
2011-01-13 CTSH SHORT

Mint az előadáson is mondtam, a CTSH gyenge részvény volt, az előző napi zárástól jóval lejjebb nyitott, majd elkezdett felfele korrigálni, $75.15-ig. Ezután ismét nagyot zuhant, majd megint korrigált felfelé 45 centet, most már csak $74.88-ig. Pont ekkor jutottunk oda az előadáson, hogy elkezdtük nézni a piacot. A korrekciós trendet a részvény éppen ekkor törte meg, eljött az idő a shortolásra! Mint látható, ezután hosszú percekig nem történt semmi… Mikor a résztvevők nagy része elment, a részvény hirtelen látványos zuhanásba kezdett, és percek alatt megcsinálta a célárat, sőt, még további 20 centet is. (Akik nagyon figyelnek, észrevehetik, hogy ezen a traden csak 28 centet kerestem az előírt 30 helyett, de $74.49 rossz célár lett volna, mert általában az egész és fél dollárok ellenállásként viselkednek, tehát érdemesebb eléjük tenni a megbízást.)

2011-01-13 INFY SHORT

Az INFY is gyenge részvény volt, a felfele korrekció korábban megtörtént $72.82-ig, és ugyan akkor nem voltunk ott, hogy utána shortoljunk, amikor elindult lefelé (ez lett volna az ideális), de amikor ránéztünk, akkor éppen folyamatos lefele trendben volt, és pont áttörte a $72-t, ami a nap korábbi részében (a fenti grafikonon sajnos ez nem látszik, nem fért ki) támaszként szolgált. Ezért meg lehetett próbálni a shortolást. Ez a részvény is jó húsz percig gyakorlatilag nem csinált semmit, majd aztán rohamléptekkel elindult lefelé. A célár itt is szerény volt, még további 50 centet ment lejjebb az árfolyam. (Aki nagyon figyel, észreveheti, hogy itt viszont 32 cent volt az eredmény – fentől lefelé .65 helyett nyugodtan lehet írni .63-t, ritkán áll meg a mozgás .65-nél. Tehát itt visszanyertem az a 2 centet, amit az előbb veszni kellett hagyni – van igazság a Földön, az Univerzum rendje helyreállt! 🙂 )

Minden ingyenes tőzsde előadáson van élő kereskedés is, amiből folyamatosan lehetett tanulni az elmúlt időszakban és a jövőben is. Ha érdekel jelentkezz te is a következő előadásra, ami már online lesz elérhető!

A bejegyzés közzétéve: 2011.01.13. @ 23:54. Kategória: Hogyan tőzsdézem, Konkrét tradek with tags , , , , , , , , , , . Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírforráson keresztül. Hozzászólhatsz, vagy trackback a saját oldaladról.
1 hozzászólás
  1. Jóhírmondó szerint:

    Szia!

    Érdeklődnék, hogy ezt az élő online kereskedést Linuxon is meg tudom nézni?
    Köszönöm a választ!

Szólj hozzá


  • Szoldán Péter vagyok és 2003 óta főállású tőzsde daytrader az amerikai tőzsdén. A blogon az amerikai tőzsdéről, a daytraderekről és sok minden másról olvashat.