Tőzsdei kereskedés elemzése

Próbálok minél több és színesebb anyagokat felrakni, hogy a tőzsde blog olvasói a lehető legszélesebb körből tudjanak meríteni, amikor itt olvasnak a tőzsdéről. A stratégiám kapcsán már számos esetben mutattam be tipikus példát arra a technikára, amit én alkalmazok, de hogy ez ne legyen túl egy oldalú, – és hogy látszódjon, hogy ezt más is meg tudja tanulni, és sikerrel alkalmazni – ezért megkértem pár trader társamat, akik szintén ezzel a momentum stratégiával kereskednek, mint én, és tőlem tanulták ezt a kereskedési formát, hogy ők is meséljenek. Következzen egy ilyen trader egyik izgalmasabb trade-je:

Nézzünk egy részvény konkrét trade-jét, és a tanulságokat. (Ha a képre kattintasz, új ablakban megnyílik nagyobban.)

LINE short augusztus 5-én

Mit is csinált jól? Egy nagyon gyenge részvényt nézett, a LINE nagy minuszt csinált már pár perccel a nyitás után. Kivárta, amíg a részvény szépen korrigál, majd amikor a korrekciós trend megtört, beszállt újra a fő trend irányába egy shorttal. Könyv szerinti trade! 🙂 Minden szépen ment, és a részvényenkénti több, mint 30 cent is meglett. Egyetlen egy dologban mondhatni, hogy egy picit hibázott (saját bevallása szerint is): hogy bár érezte a lendületet az esésben, nem mert kivárni és hagyni nőni a nyereségét. Jól látható, hogy a legkisebb megingás nélkül a részvény további egy dollárt zuhant. Viszont önmagában a tény, hogy tovább ment, még nem jelent gondot, hiszen csak annyit jelent, hogy olyan jól választotta ki a beszállót, hogy biztosan összejött a kitűzött cél. Ha a 30 cent megvan, akkor minden ok!

 

Ha szerinted jó ötlet, hogy ilyen tradeket megosztok tőlük, akkor folytatom ezt a sorozatot, de kérlek írd meg ide kommentbe, mert csak akkor van értelme, ha tényleg hasznosnak találjátok az ilyen típusú segítségemet.

A bejegyzés közzétéve: 2011.08.12. @ 04:59. Kategória: Konkrét tradek, Tőzsdei elemzés with tags , , , , , , . Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírforráson keresztül. Hozzászólhatsz, vagy trackback a saját oldaladról.
4 hozzászólás
  1. Pál Zoltán szerint:

    Csatlakoznék, nagyon hasznos! ^^

  2. Szécsi János szerint:

    Igen, szerintem is nagyon hasznos! Az ilyen “esettanulmányok” nagyon tanúságosak, s igencsak életszagúak 🙂

  3. N. Balázs szerint:

    Szerintem mindenképpen jó ötlet ebben a szakmában nincs annál olcsóbb ha más hibáiból, erényeiből tanulhat az ember 🙂

Szólj hozzá


  • Szoldán Péter vagyok és 2003 óta főállású tőzsde daytrader az amerikai tőzsdén. A blogon az amerikai tőzsdéről, a daytraderekről és sok minden másról olvashat.