Észrevenni a mozgást mindenki előtt

A tradelésben nagyon fontos, hogy a kereskedő ne egyszerűen reagáljon a dolgokra, hanem előre számítson arra, hogy mi történhet. Erre ma láttunk egy nagyon szép példát a Shine’s Room adásában, mikoris az RVBD esését előre jelezték. Dave-t arról kérdeztem, hogy honnan érezte meg azt, hogy az RVBD várhatóan esni fog, mielőtt az esés elindult volna.
Beszélgetünk még két, itt a blogon tegnap feltett kérdésről is, hogy vajon szabad-e egy nyereséges trade-t valaha negatívba visszaengedni, illetve mikor és hogyan lehet az eredeti célár elérésekor úgy dönteni, hogy hagyjuk a pozíciót továbbmenni, a nyereséget tovább nőni.

A bejegyzés közzétéve: 2011.08.31. @ 23:17. Kategória: Hogyan tőzsdézem, Tőzsde aktualitások, Tőzsdei elemzés with tags , , , , , , . Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírforráson keresztül. Hozzászólhatsz, vagy trackback a saját oldaladról.
11 hozzászólás
 1. N. Balázs szerint:

  Kár hogy közvetlen a videók résznél nem lehet kommentálni hasznos lenne 😉 Kicsit próbáltam elemezgetni Dave monitorjait hogy mit figyel, miket tesz ki. Nyilván nem ettől lesz valaki jó tréder de ugye nap mint nap ezt kell néznünk, ezért fontos lehet jól összerakni a rendszert. Már egyszer elküldted a 3 monitoros screenshot-odat van 4 képernyős is ?

  http://www.screencast.com/users/djnoti/folders/Jing/media/d8dd209d-abd0-4836-a4e1-f87b629cebee

  Itt az enyém szívesen veszem ha van kritikád 😉 A Gáborét is megnézném 😀

  • szpeter szerint:

   Szia Balázs,
   Hol nem lehet kommentelni? Elméletileg mindenütt kéne, hogy lehessen. Mondd meg, és beállítom!
   A negyedik képernyőn a Shines’s Room szokott menni. 🙂
   Az a fontos, hogy legyen egy részvényszkenner, egy pár market depth ablak hozzá tartozó chartokkal, meg egy chart, amin valamelyik index van. A többi egyéni ízlés kérdése! 🙂
   A layoutod teljesen rendben van, egy dolog hiányzik: nincs rajta index chart, pl. INDU. Azt még feltenném valahova. A másik, hogy én megszoktam, hogy a szkenner jobb oldalt van, de ez egyéni ízlés kérdése. Szóval ez nem akadálya a pénzkeresésnek. 😉
   Gábornak szólok, hogy érdekel a layoutja.

   • Gábor szerint:

    Sziasztok!

    Nálam 3 monitor van és egy montitort én is a scanre használok van egy másik, ahova csak két nagy chartot rakok is ajánlati könyvvel és a harmadikon, pedig olyan 3-4 részvénynek a kisebb grafikonja van ajánlatival. A legjobbak a két nagyra szoktam kirakni, vagy ha action van.

    • n.balazs szerint:

     Két kérdés: Te hova teszed az ajánlati ablakokat ? mert nekem úgy nem sikerült hogy két chart 2 ajánlati és ne maradjon hely a monitoron 😀 Másik nekem csak 3 ajánlatit enged, ez demó tulajdonság vagy elő kell fizetni többért ?

     • szpeter szerint:

      Három ajánlati a maximum alaphelyzetből, demón annyi is marad. Élesben lehet több is (mindig minimum 3, de maximum 30 az engedélyezett mennyiség), ha elegendő forgalommal kereskedsz, vagy elég nagy a számlaegyenleged. (Minden $800 havi kommissziós díj után jár egy, tehát a negyedik $3,200 / hó kommisszió után lesz engedélyezve; vagy $1,000,000 dollár számlaegyenlegenként jár egy, tehát ha a számlaegyenleged $4,000,000-t eléri, akkor lesz a negyedik engedélyezve.) Ezt minden hónapban az előző hónap alapján újra számolják. Itt van részletesebben (angolul): http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=marketData&p=mdata-default

     • szpeter szerint:

      Nekem befért három egymás mellé, 1280 pixelre. Lehet csökkenteni a font méretet, ha túl nagy, akkor jobban befér. 🙂

   • n.balazs szerint:

    A jobb felsőben van az index. http://szoldanpeter.com/tozsde-video/ itt mondtam hogy nem lehet kommentálni, meg kellett keresnem a cikket.

    • szpeter szerint:

     Aha, tényleg. Ez azért van, mert az nem egy “bejegyzés” típusú oldal, hanem egy gyűjtemény, és ahhoz nem tudom, hogy hogyan lehet, illetve lehet-e egyáltalán bekapcsolni a kommentezést.

 2. GG szerint:

  Tudom, hogy kérdezték már, de valami magyar akár írásos anyagot lehet majd találni a dologról? esetleg, ha valaki aki olvassa és jól tud angolul az is beírhatja nekünk, hogy okuljunk belőle

 3. n.balazs szerint:

  Huh… párszor még vissza kell hallgatnom hogy a lényeget megértsem… De elsőre úgy vettem ki hogy sokszor kell hozam kockázatot újragondolni és amíg kecsegtet további lehetőség hagyni kell… Tnx Dave!

  • szpeter szerint:

   Jól érted! 🙂 Dave azt üzeni, hogy szívesen (ideült, és ő írja: )
   hey its SHINE– your very welcome!

Szólj hozzá


 • Szoldán Péter vagyok és 2003 óta főállású tőzsde daytrader az amerikai tőzsdén. A blogon az amerikai tőzsdéről, a daytraderekről és sok minden másról olvashat.