Tőzsdézés ezer kérdése

Számtalan kérdést kapok rendszeresen a tőzsdézéssel kapcsolatos témakörökben. Ezeket főleg itt, a tőzsde blogban, illetve az ingyenes előadáson mindig szívesen várom és meg is válaszolom, de az „élő adásban” nem mindig jut mindenkire idő, illetve sokszor ott helyben nem is jut mindenkinek eszébe az összes kérdés. 🙂
Ezért csináltam meg a Tőzsde DVD sorozatot, amiben 6 DVD-n elmesélem a tőzsdei kereskedés tudományát, teljesen az alapoktól a legkisebb trükkig, és az ebből levezetett stratégiám elemeit, technikáit.

De ha van valamit, amire kíváncsi vagy most rögtön, akkor most itt a remek lehetőség, hogy megtudjad!

Ha van kérdésed, tedd fel most rögtön!

Itt lejjebb, kommentben írd be a négy fő témából azt az egy-egy kérdést, amire a legszívesebben hallgatnád meg a választ most rögtön:
Bevezetés és kockázatkezelés DVD összes témája közül melyikről olvasnál, hallanál,
Alakzatok DVD összes témája közül melyikről olvasnál, hallanál,
Indikátorok DVD összes témája közül melyikről olvasnál, hallanál,
Tőzsdepszichológia DVD összes témája közül melyikről olvasnál, hallanál!

Tehát összesen négy témát írj be te is a kommentek közé 2011. decemeber 22. (csütörtök) estig, és akkor én minden témában a legkérdezettebb témára külön kitérek, és olvasni-hallgatnivalót adok Ünnepekre.

A bejegyzés közzétéve: 2011.12.15. @ 14:02. Kategória: Hogyan tőzsdézem, Tőzsdei elemzés, Tőzsdei szolgáltatások with tags , , , , . Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírforráson keresztül. Hozzászólhatsz, vagy trackback a saját oldaladról.
8 hozzászólás
 1. Kecskeméthy László szerint:

  Sziasztok!
  Bevezetés és Alakzatok – egyenlőre nincs kérdés.

  Indikátorok – Lehet – e nélkülük kereskedni? Engem csak összezavarnak és belerántanak olyan tradekbe amelyekbe nem kellene belépni.

  Pszihó – (ez hosszú lesz)
  00:06:41 „Mert sokan vannak az elhívottak, de kevesen a választottak.” (Máté 22, 14)
  00:07:04 Érteni könnyű, csak csinálni nehéz
  Sokszor hallani, hogy mindenki képes rá de csak keveseknek sikerül és kapunk néhány példát pl. maratoni táv teljesítése.
  De a két dolog messze nem ugyanaz sőt az életben szinte semmi nem olyan mint a kereskedés (ritka kivétel pl. a házasság. Belépsz egy jó jelre aztán ??? 🙂
  Miért ilyen rossz az arány (20/1 – 10/1)?
  Kell lennie módszernek arra, hogy tényleg bárki elérhesse a sikert azok közül akik tanulják és gyakorolják is és nem csak úgy elkezdik csinálni (meraszomszédnakis dől a lé).
  Köszönöm.
  Boldog ünnepeket mindenkinek.

 2. ZT szerint:

  00:44:35 Egyéni trader hátránya
  Ha hátrányos, akkor te nem egyedül tradelsz?

 3. Pál Zoltán Gábor szerint:

  1: svung meghatározása
  2: legkedveltebb alakzat
  3: MACD hasznos-e?
  4: a már jól menő profi traderek közül miért van olyan, aki évek múltán elveszíti egyszer mindenét?

  • n.balazs szerint:

   a 4. kérdésed érdekes, nekem egyből Jesse Livermore ugrott be:) róla lehet tudni hogy rengeteget keresett spekulációval és többször legatyásodott. volt hogy vállalkozni akart, de többnyire a feleségválasztásai “nem jöttek össze neki” olyannyira hogy az utolsó az öngyilkosságba kergette állítólag.

 4. Ákos szerint:

  Melyik alakzatot nézed leginkább?

 5. N. Balázs szerint:

  na jó … 1. svung videóó! 2. a legkedveltebb és a legutáltabb alakzataid és miért, melyeket lehet összekeverni vagy beugratósak. 3. ajánlati könyv használata. 4. ezen még elmélkednem kell.

Szólj hozzá


 • Szoldán Péter vagyok és 2003 óta főállású tőzsde daytrader az amerikai tőzsdén. A blogon az amerikai tőzsdéről, a daytraderekről és sok minden másról olvashat.