2003-ban közel egy év volt, amíg kitanultam a trader szakmát New Yorkban David Shine-tól. Azért kezdtem bele, mert nem akartam tovább alkalmazottként dolgozni (nem volt rossz állásom a McKinsey-nél kint), de én függetlenebb, önállóbb, pörgősebb munkát akartam.

2005-ben jöttem haza Magyarországra és azóta a tőzsdei kereskedés mellett azon dolgozom, hogy a Tőzsdei kereskedőt (trader) szakmát megismertessem az emberekkel és igazi esélyt (szakmai és technikai) biztosítsak ennek a szakmának a kitanulására mindenkinek, aki szeretné ezt megtanulni.

Hogyan lehet megtanulni? Két egyszerű dolog kell csak ehhez. Egy használható stratégia és nagy önfegyelem. Az elsőt sokkal könnyebb megszerezni, mint az emberek hiszik. Az ritkán okoz gondot, annak aki figyelmesen végig hallgatja. A második, az önfegyelem, a gyakorlás már nagyobb kihívás szokott lenni.

Ahhoz, hogy ebben segítsek számos ingyenes (ingyenes daytrader szimulátor, ingyenes 5 hetes email tanfolyam bal oldalt, ingyenes előadás) és nem ingyenes (Közös Kereskedési Nap, Trader Képzés, Gyakorlati Képzés…) képzést indítottunk el, akár csak itt a blogomban vagy az erre a célra létrehozott cégben.

Érdemes utánaolvasni a lehetőségeknek a

New York Momentum Trader Oktatási Központ honlapján

vagy

Daytrade Tőzsde Oktatás honlapon


  • Szoldán Péter vagyok és 2003 óta főállású tőzsde daytrader az amerikai tőzsdén. A blogon az amerikai tőzsdéről, a daytraderekről és sok minden másról olvashat.